Placeholder Hvordan velge riktig peis eller peisovn – Ildfag
Gå videre til innholdet

Tips og triks

Hvordan velge riktig peis eller peisovn

Typer peiser - en kort veiledning

Ildsted er et stort tema grunnet det store og utvalget fra mange ulike produsenter. Hvis du vurderer å kjøpe en peis eller en peisovn er det noen viktige ting du må vurdere, og vi har laget enn liten guide som forhåpentligvis vil gjøre det lettere å finne det riktige produktet for deg.
Vi presenterer de vanligste ildsted typene, og foreslår hva du bør vurdere når du velger.

Temaene vi dekker:

  • Hvordan velge riktig peis? Hva bør du vurdere når du velger?
  • Type ildsted, biopeiser og mer.
  • Skorsteinselementer og annet nødvendig tilbehør
  • Peis - det perfekte supplement til interiøret ditt

Hvordan velge riktig peis? Hva bør du vurdere når du velger?

Et ildsted får ethvert interiør til å lyse opp. Lyset og varmen fra en peis er god å ha på kalde dager, og det introduserer en unik og varm atmosfære i ditt hjem.  

Peisen/peisenoven skal primært være funksjonell. I tillegg til estetiske årsaker har den også praktisk nytte. Hvis peisen eller ovnen skal varme opp et hus eller en leilighet må den ha tilstrekkelig med kraft. Når du blar gjennom tilbudene våre, så vær oppmerksom på den nominelle varmeeffekten (kW). Hvis den nye peisen skal være hoved-varmekilden i ditt hus eller leilighet så må kraften være tilsvarende til antall kvadratmeter du trenger oppvarmet. Denne informasjonen finner du på produktsidene.

Skal peisen eller oven være en hjelpevarmekilde er saken enklere. Det er nok at den yter 70-80% av kraften til hoved-varmekilden i ditt hus eller leilighet. Det er ekstremt viktig å velge riktig type peis eller ovn da en for liten peis eller oven kan risikere og blir overbelastet og slites raskt ut.

Selvfølgelig må du vurdere budsjettet ditt når du velger riktig peis. Den totale kostnaden du må beregne inkluderer kjøp av enheten, termisk installasjon og montering. Det er fullt lovlig å montere ditt ildsted selv, og det er heller ikke søknadspliktig å installere et nytt ildsted til en eksisterende pipe, men det er krav til hvordan jobben skal utføres, slik at brannsikkerheten ivaretas, så om du er usikker på monteringen så ta kontakt med brannvesen, feier eller en profesjonelle peismontører. Dette vil vi alltid anbefale deg å gjøre.

Et annet problem er plasseringen av peisen. Den må være nært røykrøret, og i henhold til brannsikkerhet (viss avstand til vegg). Før du kjøper, sjekk diameteren på røykrøret. Det finnes en rekke ulike typer røykrør fra en rekke ulike produsenter, som er installert i hus og leiligheter.

Selvfølgelig må du også bli kjent med vekten av ildstedet. Peiser og vedovner er ikke lette, så sjekk styrken på gulvet før du kjøper.

 støpejern peisovn

Type ildsted, biopeiser og mer.

Stadig flere velger vedfyring i hjemmet, og hvilke typer av disse enhetene er et stort tema. Peiser/peisovner kan deles inn etter to kriterier: type ovn og type brensel. Her er vår hurtigguide.

Til å begynne med, la oss se nærmere på det første tema. En peisinnsats med lukket ildsted er ett fint design element, og har mye kraft i seg. For eksempel er den maksimale effekten til Nordflam Bergamo peisinnsats 16 kW. Dette betyr lavere drivstofforbruk og samtidig en større mengde generert varme. En peisinnsats krever derimot at du allerede har en peisløsning i ditt hus, eller lager en av brannmurstein (stein som tåler høy varme). Man får også kjøpt fiks ferdige peishus til montering av peisinnsatser, men da må også dette regnes inn i budsjett.

Peisovner er en fiks ferdig løsning for de som har pipe, men som ikke har en peisløsning. Disse kan monteres på en brannsikker bunnplate, og med riktige montert peisrør så er du klar til å begynne å fyre fra dag 1. Peisovner er derimot mindre effektive en peisinnsatser da de ofte er mindre. De fordeler varme annerledes og krever mer vedlikehold/renhold. Peisovner er allikevel en svært god løsning som alternativ til strøm, og med dagens design fra topp-produsenter som Nordflam eller Ackerman så risikerer man minimalt med varmetap, og vedlikehold er gjort lekende enkelt. Se gjerne vår guide for vedlikehold som du finner på vår nettside.

Vi har også biopeiser og elektriske peiser. Biopeiser skiller seg ut ved at de brenner bioetanol i stedet for tradisjonelle vedkubber. Dette er en svært økonomisk løsning, og med design laget i helglass, med vegg-montering så blender en biopeis inn i ditt hus for å skape en varm og hyggelig atmosfære. Biopeiser produserer også lavere varme rundt peisen, og er derfor rimelig brannsikre.  Biopeiser har derimot lavere varmeeffekt enn ett tradisjonelle ildsted som brenner med vedkubber.
Elektriske peiser er peiser som fyrer med strøm, og med en kunstig flamme. Dette er en god løsning for deg som ønsker atmosfæren av en peis, uten å montere ett nytt ildsted. Disse plugges rett i kontakten og er klare til bruk. Varmeeffekten av elektriske peiser er tilsvarende en kraftig varmeovn, og disse kan fint varme opp en stue eller et soverom alene.

Det er på tide å gå videre til andre tema - typen drivstoff. I vår butikk kan du finne tradisjonelle peisinnsatser og ovner fyrt med ved, samt biopeiser og elektriske peiser.

Vedovner og peisinnsatser er en absolutt klassiker. Det er det desidert mest populære og relativt billige drivstoffet. Laget av stål eller støpejern, og de er slitesterke. Du kan også kjøpe kakkelovner i vår butikk. En enkel, klassisk form som også sikrer mot brannskader. Ikke bare vil de varme opp hjemmet ditt, de vil også se flotte ut.

Biopeiser blir mer og mer populære. De tillater røykfri og økologisk forbrenning. Du kan plassere den rustfrie frittstående biopeisen hvor som helst i leiligheten eller huset. Du kan enkelt matche den med andre elementer av hjemmet ditt. Du kan velge en hengende eller innebygd peis. Brennstoffet for biopeiser er bioetanol. Under forbrenningen frigjøres vanndamp og karbondioksid, så rommet der enheten er plassert må ventileres regelmessig.

Elektriske peiser er en praktisk løsning for ethvert hjem.  De er enkle å bruke og den medfølgende fjernkontrollen lar deg styre bildet som vises. Om du bestemmer deg for dette produktet, trenger du ikke å bekymre deg for typen skorsteiner eller ventilasjonskanaler. Alt du trenger er en strømkilde. En elektrisk peis vil være et flott supplement til ethvert interiør.

biopeis med aromaterapifunksjon

Skorsteinselementer og annet nødvendig tilbehør

Peisen vil gi interiøret ditt en unik atmosfære. For å bruke det trygt, må du kjøpe noen nødvendige redskaper som gjør det mulig. Det er verdt å sørge for at de er praktiske, men også egnet til interiøret de skal stå i.

For å brenne i peisen trenger du brensel, og dette drivstoffet bør oppbevares et sted. Til dette kan en kurv brukes, men også et spesialstativ. Du kan enkelt finne metall- og treprodukter, enkle og dekorative.

Det er også nødvendig å kjøpe et sett med peisredskaper. Den består av: tang, poker og en duster med støvbrett. Hvert av disse produktene kan kjøpes separat, men velger du hele settet får du også et stativ slik at du enkelt kan oppbevare dem.

Peislightere og brennkuber vil gjøre tenningen mye enklere. Tilgjengelig i form av kuber eller økologisk ull, er de helt trygge for miljøet. På grunn av deres lille størrelse kan du enkelt oppbevare dem i nærheten av varmekilden.

For at peisen skal tjene deg i mange år bør den rengjøres og vedlikeholdes jevnlig. Spesialdesignede preparater forhindrer sotoppbygging.

Peis - det perfekte supplement til interiøret ditt

Ildfag butikken tilbyr mange produkter som vil matche innredningen til ethvert rom. Ta en titt på vårt utvalg for å se om du finner den som passer til deg, og samtidig tilfredsstille dine varmebehov.

Forrige post
Neste post

Takk for at du abonnerer

Eposten er blitt registret

Shop the look

Velg alternativ

Siste sett på

Lukk
Redigeringsalternativer
Lukk
Back In Stock Notification
Lukk
Betingelse og vilkår
Dette kjøpet er regulert av den nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Med forbrukerkjøp menes her salg av vare til forbruker som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, og når selgeren opptrer i næringsvirksomhet med salg av varer over internett. Kontrakten er utarbeidet og anbefalt brukt av Forbrukerombudet. Forbrukerkjøp over Internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettsloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbruker ufravikelige rettigheter. Vilkårene i kontrakten skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen. Selgeren kan velge å tilby kjøperen bedre vilkår enn det som fremgår av disse salgsbetingelsene. I tilfeller hvor kontrakten ikke direkte gir løsningen på en problemstilling, må kontrakten utfylles med relevante lovbestemmelser. 1. Avtalen Avtalen mellom kjøper og selger består av opplysningene selgeren gir om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken (herunder blant annet opplysninger om varens art, mengde, kvalitet, andre egenskaper, pris og leveringsbetingelser), eventuell direkte korrespondanse mellom partene (for eksempel e-post) samt disse salgsbetingelsene. Ved motstrid mellom opplysningene selgeren har gitt om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken, direkte korrespondanse mellom partene og vilkårene i salgsbetingelsene, går direkte korrespondanse mellom partene og opplysningene gitt i bestillingsløsningen foran salgsbetingelsene, så fremt det ikke strider mot bindende lovgivning. 2. Partene Ildfag AS Vardeveien 25 1659 Torp, Fredrikstad kundeservice@ildfag.no 98171772 NO 913 893 832 MVA Kjøper er den person som foretar bestillingen. 3. Priser Prisene, som er oppgitt i nettbutikken, inkluderer merverdiavgift. Opplysninger om de totale kostnadene kjøperen skal betale, inklusive alle avgifter (merverdiavgift, toll, og lignende) og leveringskostnader (frakt, porto, fakturagebyr, emballasje med videre) samt spesifisering av de enkelte elementene i totalprisen, gis i bestillingsløsningen før bestilling er foretatt. (Vareleveranser til Svalbard eller Jan Mayen selges uten tillegg av merverdiavgift. (1) 4. Avtaleinngåelse Avtalen er bindende for begge parter når kjøperens bestilling er mottatt av selgeren. En part er likevel ikke bundet av avtalen hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil. 5. Ordrebekreftelse Når selgeren har mottatt kjøperens bestilling, skal selgeren uten ugrunnet opphold bekrefte ordren ved å sende en ordrebekreftelse til kjøperen. Det anbefales at kjøperen kontrollerer at ordrebekreftelsen stemmer overens med bestillingen med hensyn til antall, varetype, pris osv. Er det ikke samsvar mellom bestillingen og ordrebekreftelsen, bør kjøperen ta kontakt med selger så snart som mulig. 6. Betaling Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. Dersom kjøperen bruker kredittkort (2) eller debetkort (3) ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestillingen i inntil 4 dager fra bestillingen. (4) Ved betaling med kredittkort, vil lov om kredittkjøp m.m. komme til anvendelse. (5) Tilbyr selgeren etterfakturering, skal fakturaen til kjøperen utstedes ved forsendelse av varen. Forfallsfristen skal settes til minimum 14 dager fra kjøperen mottar forsendelsen. Har selgeren særskilt behov for å kreve forskuddsbetaling fra kjøperen, for eksempel ved tilvirkningskjøp, kan selgeren kreve dette. Kjøpere under 18 år kan kun betale direkte ved selgerens levering av varen eller ved utlevering av varen ved postoppkrav. (6) 7. Levering m.v. Levering av varen fra selgeren til kjøperen skjer på den måte, på det sted og til det tidspunkt som er angitt i bestillingsløsningen i nettbutikken eller på faktura. Hvis ikke leveringstidspunkt fremgår av bestillingsløsningen, skal selgeren levere varen til kjøper innen rimelig tid og senest 60 dager etter bestillingen fra kunden. Skal selgeren sørge for at varen blir sendt til kjøperen, plikter han å få varen fraktet til bestemmelsesstedet på egnet måte og på vanlige vilkår for slik transport. Bestemmelsesstedet er hos kjøperen med mindre annet er særskilt avtalt mellom partene. Leveringen vil bli foretatt med Ildfag’s egen transport service, Scanteam, DHL, Posten Norge AS, Postnord AS eller Leverance AS. Normal leveringstid er 2-4 uker så sant annet ikke er oppgitt ved bestilling. 8. Risikoen for varen Risikoen for varen går over på kjøperen når tingen er overtatt av kjøperen i henhold til avtalen. Hvis leveringstiden er kommet og kjøperen unnlater å overta en vare som er stilt til hans eller hennes rådighet etter avtalen, har kjøperen likevel risikoen for tap eller skade som skyldes egenskaper ved varen selv. 9. Angrerett Kjøperen kan angre kjøpet av varen etter angrerettslovens bestemmelser (7). Angrerett innebærer at kjøperen uten grunn kan returnere varen til selgeren selv om det ikke er noen mangel ved den. På grunn av vår interne behandling og kvalitetssikring anbefales det uansett at det gis beskjed skriftlig via epost post (at) Ildfag.no om ditt ønske om å angre ditt kjøp, så vi får opprettet et saksnummer for sikker og profesjonell behandling av din retur. Kjøperen må gi selger melding om bruk av angreretten innen 14 dager etter at varen, de foreskrevne opplysninger om angreretten og angrerettsskjema er mottatt. Mottar kjøperen angreskjema og de nødvendige opplysningene på et senere tidspunkt enn ved levering av varen, begynner angrefristen å løpe fra den dagen kjøperen mottar angrerettsskjema og opplysningene. Angrerettskjemaet blir sendt samtidig med varen digital per epost. Ildfag.no vil tilbakebetale hele kjøpesummen til kjøperen innen 14 dager fra den dag varen mottas. Selgeren kan ikke fastsette gebyrer for kjøperens bruk av angreretten, men selgeren kan kreve at kjøperen skal betale kostnadene for returforsendelsen. Kjøperen kan undersøke produktet før han eller hun angrer på kjøpet. Varen må likevel kunne leveres tilbake til selgeren i tilnærmet samme stand og mengde som den var i da kjøperen mottok den. Kjøperen bør sende varen tilbake til selgeren i originalemballasjen hvis dette er mulig. Om original eske mangler vil du fortsatt kunne angre kjøpet, men det vil bli fakturert 10% av vareverdien, eller 10% reduksjon i tilbakebetalingen. Kjøper betaler returfrakt. Kjøperen kan ikke angre på kjøp av varer som forringes raskt, varer som etter sin art ikke kan tilbakeleveres, eller på lyd- og bildeopptak (herunder CDer, DVDer) eller datamaskinprogrammer hvor forseglingen er brutt. Angret kjøp gjelder ved kjøp via netthandel. Ved kjøp over disk, eller rett fra lager tilbyr vi 30 dagers bytterett. Om varen er tatt i bruk utover test slik en kan gjøre i butikk, og er synlig brukt, har skader etter bruk, eller tilsvarende forbeholder vi oss retten til å fakturere inntil 30%, eller inntil 30% trekk på tilbakebetalingen. Dette skjønnsvurderes og dokumenteres ved retur. Påse derfor å kun teste produktet lett frem til du er sikker på at varen skal beholdes. 9.1 Uavhentede pakker Pakker som ikke blir hentet innen fristen og/eller returnert til oss på vår regning uten forhåndsavtale blir fakturert for frakt tur/retur samt ilagt et restocking gebyr på 10% av vareverdien. 10. Undersøkelse av varen Når kjøperen mottar varen, anbefales det at han eller hun i rimelig utstrekning undersøker om den er i samsvar med bestillingen, om den har blitt skadet under transporten eller om den ellers har mangler. Hvis varen ikke samsvarer med bestillingen eller har mangler, må kjøperen melde fra til selgeren ved reklamasjon jf. kontraktens punkt 11. 11. Reklamasjon ved mangel og frist for å melde krav ved forsinkelse Dersom det foreligger en mangel ved varen, må kjøperen innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen. Fristen kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen. Reklamasjon må likevel skje senest to år etter at kjøperen overtok varen. Dersom varen eller deler av den er ment å vare vesentlig lengre, er reklamasjonsfristen fem år. Reklamasjon Dersom det foreligger en mangel ved varen, må du innen rimelig tid gi Ildfag skriftlig melding (e-post / brev) om at du vil påberope deg mangelen. Ildfag AS vil da gi deg informasjon om hva du skal gjøre videre. Reglene om reklamasjon finnes i Lov om forbrukerkjøp (Forbrukerkjøpsloven) 12. Kjøperens rettigheter ved forsinkelse Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og kreve erstatning fra selgeren. Oppfyllelse: Dersom selgeren ikke leverer varen på leveringstidspunktet, kan kjøperen fastholde kjøpet og sette en rimelig tileggsfrist for oppfyllelse fra selgeren. Kjøperen kan likevel ikke kreve oppfyllelse dersom det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne eller dersom oppfyllelse vil medføre en så stor ulempe eller kostnad for selgeren at det står i vesentlig misforhold til kjøperens interesse i at selgeren oppfyller. Faller vanskene bort innen rimelig tid, kan forbrukeren kreve oppfyllelse. Heving: Kjøperen kan heve avtalen med selgeren dersom forsinkelsen er vesentlig eller hvis selgeren ikke leverer varen innen den tilleggsfristen for oppfyllelse som kjøperen har fastsatt. Kjøperen kan likevel ikke heve avtalen mens tilleggsfristen løper, med mindre selgeren har sagt at han eller hun ikke vil oppfylle innen fristen. Kjøperen må melde krav til selgeren ved reklamasjon jf. denne kontraktens punkt 11. 13. Kjøperens rettigheter ved mangel Dersom varen har en mangel og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 6 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, velge mellom retting og omlevering, kreve prisavslag, kreve avtalen hevet og erstatning fra selgeren. Retting eller omlevering: Dersom varen har en mangel, kan kjøper kreve at selgeren retter mangelen. Selgeren kan motsette seg kjøperens krav dersom gjennomføringen av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader. Selgeren skal foreta rettingen eller omleveringen innen rimelig tid. Retting eller omlevering skal foretas uten kostnad for kjøperen, uten risiko for at kjøperen ikke får dekket sine utlegg og uten vesentlig ulempe for kjøperen. Selgeren kan ikke foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere forsøk er rimelig. Selv om kjøperen verken krever retting eller omlevering, kan selgeren tilby retting eller omlevering dersom dette skjer uten opphold. Dersom selgeren sørger for slik retting eller omlevering, kan kjøperen ikke kreve prisavslag eller heving. Prisavslag: Dersom mangelen ikke rettes eller omleveres, kan kjøperen kreve forholdsmessig prisavslag. Heving: I stedet for prisavslag kan kjøperen heve avtalen, unntatt når mangelen er uvesentlig. 14. Selgerens rettigheter ved kjøperens mislighold Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller de øvrige pliktene etter avtalen, og dette ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens side, kan selgeren i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 9 etter omstendighetene holde varen tilbake, kreve oppfyllelse av avtalen, kreve avtalen hevet samt erstatning fra kjøperen. Selgeren kan også etter omstendighetene kunne kreve renter ved forsinket betaling, inkassogebyr og gebyr ved ikke- forskuddsbetalte uavhentede varer. Oppfyllelse: Dersom kjøperen ikke betaler, kan selgeren fastholde kjøpet og kreve at kjøperen betaler kjøpesummen (oppfyllelse). Er varen ikke levert, taper selgeren sin rett dersom han venter urimelig lenge med å fremme kravet. Heving: Ved vesentlig betalingsmislighold eller annet vesentlig mislighold fra kjøper, kan selgeren heve avtalen. Selgeren kan likevel ikke heve etter at kjøpesummen er betalt. Selgeren kan også heve kjøpet dersom kjøperen ikke betaler innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse som selgeren har fastsatt. Selgeren kan likevel ikke heve mens tilleggsfristen løper, med mindre kjøperen har sagt at han eller hun ikke vil betale. Erstatning: Selgeren kan kreve erstatning fra kjøperen for økonomisk tap han eller hun lider som følge av kontraktsbrudd fra kjøperens side jf. forbrukerkjøpslovens §46. Renter ved forsinket betaling/inkassogebyr: Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen i henhold til avtalen, kan selgeren kreve renter av kjøpesummen etter lov om renter ved forsinket betaling. (9) Ved manglende betaling kan kravet, etter forutgående varsel, bli sendt til inkasso, og kjøperen kan da bli holdt ansvarlig for gebyrer etter lov om inkassovirksomhet og annen inndrivning av forfalte pengekrav. (10) Gebyr ved uavhentede ikke-forskuddsbetalte varer: Dersom kjøperen unnlater å hente ubetalte varer, kan selgeren belaste kjøper med et gebyr på kr + frakt tur/retur. Gebyret skal maksimalt dekke selgerens faktiske utlegg for å levere varen til kjøperen. Et slikt gebyr kan ikke belastes kjøpere under 18 år. (11) Om en bestilling som betales og ikke hentes ut blir returnert oss, må returfrakt til oss, samt ny frakt til kjøper bekostes av kunde i sin helhet. I tillegg tilkommer et behandlingsgebyr på kr 49. Om bestillingen er bestilt med postoppkrav som betalingsmetode og ikke hentes ut innen tidsfristen blir kunde fakturert for frakt og postoppkravsgebyr, samt returfrakten til oss. Behandlingsgebyr på 250kr vil tilkomme. Hvordan unngår du dette? Om du har fått beskjed om at sendingen er på vei sporer du den opp i tilfelle noe har skjedd under frakt eller pakket har ankommet ditt postkontor uten at du har fått beskjed. Har du ikke fått en oppdatert epost fra oss om at pakken er sendt innen 1 uke må du snarest ta kontakt så vi får undersøkt hva som har skjedd. Ved bestilling oppfordrer vi alle kunder til å kontrollsjekke at alle opplysninger stemmer overens med det som er oppgitt. Adresse, mobilnummer og epost må være 100% korrekte. Dersom du ikke henter pakken og forholder deg ellers helt passiv, vil dette ikke gi oss noen indikasjoner om hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven §11 og §13, og mister således retten til å gå fra avtalen. Du vil da bli belastet med frakt kostnader tur/retur og et gebyr pålydende kr. 250,-. Dette for å dekke våre kostnader i forbindelse med den uavhentede pakken. 15. Garanti Garanti som gis av selgeren eller produsenten, gir kjøperen rettigheter i tillegg til de rettighetene kjøperen allerede har etter ufravikelig lovgivning. En garanti innebærer dermed ingen begrensninger i kjøperens rett til reklamasjon og krav ved forsinkelse eller mangler etter punkt 12 og 13. All elektronikk har 1 års garanti så sant ikke annet er oppgitt på produktet. 16. Personopplysninger (12) Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selgeren kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Personopplysningene til kjøper under 15 år kan ikke innhentes med mindre selgeren har samtykke fra foreldre eller foresatte. Kjøperens personopplysninger skal kun utleveres til andre hvis det er nødvendig for at selgeren skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle. Selgeren kan kun innhente kjøperens personnummer dersom det er saklig behov for sikker identifisering og slik innhenting er nødvendig. Hvis selgeren vil benytte kjøperens personopplysninger til andre formål, for eksempel til å sende kjøperen reklame eller informasjon ut over det som er nødvendig for å få gjennomført avtalen, må selgeren innhente kjøperens samtykke ved avtaleinngåelsen. Selgeren må gi kjøperen informasjon om hva personopplysningene skal brukes til og om hvem som skal bruke personopplysningene. Kjøperens samtykke må være frivillig og avgis ved en aktiv handling, for eksempel ved avkrysning. Kjøperen skal enkelt kunne kontakte selgeren, for eksempel pr telefon eller e-post dersom han eller hun har spørsmål om selgerens bruk av personopplysninger eller hvis han eller hun ønsker at selgeren sletter eller endrer personopplysningene. 17. Konfliktløsning Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Kjøperen kan ta kontakt med Forbrukerrådet for å få bistand i en eventuell tvist med selger. Dersom minnelig løsning ikke oppnås etter megling i Forbrukerrådet, kan partene skriftlig begjære at Forbrukerrådet fremmer tvisten for Forbrukertvistutvalget.13 Vedtak av Forbrukertvistutvalget er rettskraftig fire uker etter forkynning. Før vedtaket er rettskraftig, kan partene, ved innsendelse av stevning til Forbrukertvistutvalget, bringe vedtaket inn for tingretten. 18. Kildeliste 1. Se lov av 19. juni 1969 nr. 66 om merverdiavgift § 16. 2. Et kredittkort er et betalingskort hvor oppgjøret for kjøpet skjer i etterkant ved at kredittgiveren (kredittkortselskapet) sender kortholder faktura med krav om betaling. 3. Et debetkort er et betalingskort knyttet til en innskuddskonto. Bruk av kortet medfører at brukerens konto blir belastet og beløpet blir overført til betalingsmottakerens konto. 4. Jf. mønsteravtale utarbeidet av det felles kontraktsutvalget for Sparebankforeningens og Finansnæringens hovedorganisasjon – Avtalevilkår for kredittkort og faktureringskort – forbrukerforhold punkt 12 og mønstervilkår utarbeidet av Sparebankforeningen og Finansnæringens hovedorganisasjon for betalingskort punkt 11. 5. Lov av 21. juni 1985 nr. 82 om kredittkjøp m.m. 6. Personer under 18 år kan kun betale på de nevnte måter ettersom de ikke kan stifte gjeld jf. lov av 22. april 1927 om vergemål for umyndige (vgml.) § 2. 7. Lov av 21. desember 2000 nr. 105 om opplysningsplikt og angrerett m.v. ved fjernsalg og salg utenfor fast utsalgssted (angrerettloven). 9. Lov av 17. desember 1976 nr. 100 om renter ved forsinket betaling. 10. Lov av 13. mai 1988 nr. 26 om inkassovirksomhet og annen inndrivning av forfalte pengekrav. 11. Gebyr kan ikke avkreves personer under 18 år da disse ikke kan stifte gjeld jf. vgml. § 2. 12. Se lov av 14. april 2000 nr. 31 om behandling av personopplysninger. 19. Ansvarsfraskrivelse Ildfag AS stiller om importør av produkter, og kunden importerer varene på eget ansvar. Kunden stiller selv ansvarlig for bruk av produktet som blir importert, og om produktets egenskaper er egnet til kundens installasjon/prosjekt/behov. Ved spørsmål vedrørende produkter, sertifikat eller godkjenning, ta kontakt med Ildfag på telefon eller epost.
this is just a warning
Logg inn Lukk
Lukk
Handlevogn
0 gjenstander